Asociația „Bună Ziua, Copii din România” din Bârlad angajeaza 2 psihopedagogi. 

Cerințe: studii superioare absolvite cu diploma de licență in domeniul psihopedagogiei speciale/ psihologiei, motivaţia de a lucru cu copii cu tulburari in dezvoltare si familiile acestora, excelente abilităţi de comunicare si relaţionare interumană, maturitate morală, emoţională şi relaţională, onestitate și corectitudine, capacitatea de a lucra eficient în echipă, adaptabilitate, deschidere pentru nou, rezistență la stres, abilităţi de lucru PC.

Cei interesați sunt invitati să trimită un curriculum vitae (CV-ul) şi o scrisoare de intenţie la adresa de email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. până la data de 28.02.2015.

Candidatii eligibili vor fi invitati la un interviu.

„Anul acesta, luna septembrie ne-a adus mai multe bucurii decât în anii trecuţi, scrie echipa Fundației Sf. Dimitrie. Copiii s-au întors bronzaţi şi veseli din tabăra de la mare, am început un nou an şcolar şi ne-am mutat în casă nouă, într-o clădire albă cu flori la ferestre şi balcoane roşii, cu săli luminoase şi vesele şi cu o sală mare pentru activităţi”.

"Noua noastră casă se află pe str. Agricultori nr. 62 în sectorul 2. La aflarea veştii că ne mutăm, copiilor le-a părut rău după vechiul centru, cu ferestre albastre şi curte mare..... dar după ce au văzut noua clădire, au vizitat sălile de clasă, sala de mese şi cea pentru activităţi și au hotărât că le place şi aici. Toţi au dorit să revină, după vacanţa de vară. Odată cu noua casă am primit-o şi pe Kuki, o căţeluşă veselă, iubită de toţi copiii. Acum, după mai bine de o lună de la schimbarea sediului atât noi cât şi copiii ne-am obişnuit cu noua noastră casă. Avem mobilier nou, sala de mese este mult mai spaţioasă, sălile sunt mai luminoase şi mai frumos amenajate. Cu ocazia începutului de an şcolar, toţi copiii au primit rechizite şi ghiozdane noi de la firma Sodexo în cadrul campaniei Dăruieşte un început de an şcolar fericit, desfăşurată de Asociaţia Stop Hunger şi de Mihai Cristian Bej. Pentru noi toţi este un nou început.... cu speranţe şi bucurii."

Sursa: www.fundatiasfantuldimitrie.ro

Conferință națională cu participare internațională, 3 octombrie, Baia Mare

Informații valoroase despre metode noi și eficiente în terapia copiilor cu autism vor fi comunicate în Baia Mare, în data de 3 octombrie, când va avea loc Conferința națională cu participare internațională “Acceptă-mă așa cum sunt - despre abilitate și dizabilitate”.  Evenimentul, aflat la a doua ediție, reunește medici, psihologi, pedagogi și terapeuți din țară și străinătate, preocupați de studiul autismului și identificarea celor mai potrivite soluții de intervenţie în cazul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune, cu o incidență alarmantă la nivel mondial.

Statisticile relevă că 1 din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autismului (conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor – Atlanta, SUA, publicate în martie 2014),  în prezent afecțiunea fiind mai des întâlnita chiar decât cancerul, diabetul și SIDA la un loc.

Conferința anuală este organizată de Asociația Autism Baia Mare în cadrul proiectului T.A.L.E (Technology Assists Learning and Education) și are loc în sala de conferințe din clădirea Millennium 1, situată în Centrul Vechi al orașului. Este pentru al doilea an consecutiv când Asociația Autism reușește să reunească în Baia Mare reputați specialiști în domeniu și să ajute astfel nu doar copiii cu autism, ci și familiile acestora, respectiv pe toți cei interesați de terapia celei mai severe tulburări neuropsihiatrice a copilăriei.

Parteneri ai conferinței sunt Fundația Vodafone România, Asociația Pro Maramureș și eMM.ro.

Pentru detalii si inscriere, va rugam sa accesati urmatorul link: 

http://www.autismbaiamare.ro/evenimente/inscriereparticipantipentruconferintacutitlulaccepta-maasacumsunt-despreabilitatesidizabilitate2014 

 

În 25-26 Septembrie 2014 va avea loc, la Bucureşti, a doua ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Adopţie, organizată de Asociaţia Ador Copiii în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC),  Romanian American Foundation, SC Nord Metal, Unicredit Leasing,  DGAPSC Timis, DGAPSC Covasna, DGASPC Sector 4. Partenerul media al evenimentului este trustul de presă Mediafax.  

Invitata specială a acestei ediţii este doamna Beatrice Biondi, director al Agentiei Franceze pentru Adoptii din Franţa, părinte adoptiv.

Interesul superior al copilului este unul din cele 4 principii ale Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Acest principiu va fi analizat atât din perspectiva reglementărilor internaţionale, cât şi a celor naţionale. Ce înseamnă acest principiu, dacă el trebuie privit în corelaţie cu alte principii, cum poate fi aplicat în practică, cum se poate rezolva posibilul conflict dintre interesul copilului si interesele adulţilor, cine are responsabilitatea aplicări principiului, toate aceste întrebări vor fi abordate în cadrul conferinței.

România are nevoie de o nouă perspectivă asupra adopţiei, atât din partea specialiştilor cât şi a viitorilor adoptatori, altfel copii aflaţi acum în sistemul de protecţie specială vor creşte şi vor deveni adulţi pentru care vom plăti cheltuieli de asistenţă socială, cheltuieli de sănătate sau cheltuieli în sistemul penal. Serviciile sociale și cele de adopții trebuie să sprijine în mod real copiii aflaţi în situaţii de risc astfel încât aceştia să nu îngroaşe rândurile în statisticile copiilor abandonaţi greu adoptabili, care la vârsta majoratului ajung în stradă, fără niciun sprijin, fără locuinţă şi cu o educaţie şi pregătire precară.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi Asociaţia Ador Copiii la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau telefonic la numarul 0724 551 493, persoana de contact Laura Jacan. 

Fundatia PARADA, organizatie activa din 1996 in apararea Drepturilor Copilului si in sprijinirea efectiva a copiilor si tinerilor strazii precum si a familiilor fara adapost din Bucuresti, cauta persoana potrivita pentru postul de Manager proiecte, persoana capabila sa aplice, sa gestioneze si sa raporteze pe proiectele disponibile pt ONG-uri (fonduri europene, fonduri norvegiene, etc.), din aria de competenta a fundatiei.

Aptitudini si experienta :

 • Experienta anterioara dovedibila in aplicarea cu succes si in gestionarea de proiecte pe finantari europene si conexe, accesibile ONG-urilor ;
 • Stapanirea limbii engleze este obligatorie. Cunoasterea limbilor italiana si franceza constituie un avantaj ;
 • Capacitatea de a candida cu succes la apelurile de proiecte din aria de competenta a fundatiei ;
 • Capacitatea de a respecta termenele, solicitarile, regulile si framework-ul cerute de finantator ;
 • Capacitatea de a superviza implementarea proiectelor, de a culege informatiile necesare, de a redacta rapoartele prevazute in cadrul proiectelor si de a mentine relatia cu partenerii europeni sau locali, precum si cu finantatorul sau unitatea de management ;
 • Capacitatea de a colabora cu serviciile existente ale fundatiei, de a lucra in echipa, facand arbitrajele necesare intre exigentele proiectelor, ale finantatorului si realitatea terenului ;
 • O excelenta capacitate redactionala, abilitati de comunicare, capacitate de sinteza;
 • Capacitate de a lucra pe bugete, colaborand eficient cu departamentul contabil ;
 • Disponibilitate, mobilitate, inclusiv pt deplasari externe ;
 • Nivel universitar sau post universitar obligatoriu ;
 • O experienta de lucru anterioara in domeniul ONG si al Protectiei Copilului constituie un avantaj.

Responsabilitati :

 • Responsabil(a) pentru redactarea cu succes a aplicatiilor din cadrul lansarilor de proiecte pe diversele fonduri accesibile ONG-urilor din domeniu ;
 • Capabil(a) de a gestiona implementarea proiectelor, monitorizarea activitatilor, de a redacta rapoartele narative si financiare (in colaborare cu serviciul contabilitate si cu celelalte departamente implicate) ;
 • Capabil(a) de a asigura monitorizarea bugetara ;
 • Capabil(a) de a identifica finantatori si parteneri operationali potriviti pentru implementarea proiectelor ;
 • Capabil(a) de a reprezenta fundatia PARADA in relatiile cu finantatorii si partenerii interni si externi prevazuti in cadrul proiectelor si de a gestiona comunicarea cu acestia ;
 • Capabil(a) de a organiza cercetarile, formarile, sesiunile de training si reuniunile prevazute in cadrul proiectelor, inclusiv in aspectele lor practice.

Fundatia PARADA este organizatie romana neguvernamentala, apolitica, nonprofit, infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 29 din 15 februarie 1996, cu avizul  Ministerului  Tineretului si Sportului si recomandata de Ministerului Culturii si Cultelor, membra din anul 2002 a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC) si, din 2009, a retelei Romanian Harm Reduction Network. La nivel european, PARADA este membra a Dynamo International (interventie sociala stradala) si a Caravan (retea europeana de scoli de circ social).

Contact: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Acesta este îndemnul cu care in data de 30 mai 2014, copiii beneficiari ai Fundaţiei Star of Hope Romania, împreună cu fraţii şi părinţii lor, au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului la Centrul Regional „Steaua Speranţei”, str. Bariera Veche nr. 3 Iaşi.

Peste 60 de copii cu nevoi speciale s-au bucurat de prezenţa unui animator, care i-a purtat în lumea basmelor. Fiecare copil a fost costumat într-un personaj, pentru a da viaţă Poienei Fermecate. Copiii s-au bucurat de un spectacol cu baloane de săpun, au jucat jocuri, au dansat şi au cântat alături de voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic „I. C. Ştefănescu”. Specialiştii din cadrul Fundaţiei au pregătit copiilor surprize dulci, vesele şi colorate.

Copilul cu nevoi speciale este, în primul rând, COPIL. Cu ocazia unui astfel de eveniment îndemnăm comunitatea să se implice în continuare în reabilitarea imaginii copiilor cu dizabilităţi. E nevoie să depăşim barierele, să creem accesibilităţi pentru aceşti copii şi să vedem potenţialul fiecăruia. De aceea îndemn, pe oricine doreşte, să vină şi să ne cunoască. Acţiunea de azi face parte din campania de sensibilizare, informare a comunităţii privind valoarea şi respectarea drepturilor fiecărui copil.” a declarat Aurora Vatamaniuc, Preşedinte Executiv Fundaţia Star of Hope Romania.

Părinţii au putut să interacţioneze şi să culeagă încă o amintire plăcută, pe care o vor aduna în cartea fiecărui copil, carte ce stă mărturie de-a lungul anilor, pentru întreaga comunitate din care aceştia fac parte. „Fericirea lor e şi fericirea noastră! Filip (copil cu Sindromul Down) are 2 surori şi faptul că i-am costumat pe toţi trei – unul buburuză, unul albinuţă şi unul fluturaş – a contat foarte mult. Filip e tratat la fel ca surioarele lui şi asta, în ochii lui şi în ochii celorlaţi, arată că e respectat şi valorizat în aceeaşi măsură cu ceilalţi copii fără nevoi speciale!” a declarat Carmen Profiri, mama unui copil cu dizabilităţi.

Mulţumim sponsorului Vel Pitar şi unui grup de tineri inimoşi din cadrul unei companii din Iaşi, cu ajutorul cărora am reuşit să oferim cadouri copiilor de ziua lor. Ei au demonstrat că implicarea în sprijinirea acestor copii aduce bucurie nu doar pe chipurile acestora, ci şi în inimile celor care dăruiesc.

FundaţiaStar of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi in Iasi, Husi, Barlad, Botosani, Dorohoi si Vaslui pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

 Fundaţia Star of Hope Romania a înfiinţat anul acesta Fedaraţia Naţională a Organizaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, care însumează peste 2000 de beneficiari din regiunea de NE a Romaniei.

In decembrie 2012, Presedintele Star of Hope International Suedia, d-l Lennart Eric Eriksson a fost decorat de Presedintele Romaniei, d-l Traian Basescu cel mai înalt Ordin al României, Steaua României în grad de Cavaler.

 

Presedinte executiv,                                          

Aurora Vatamaniuc  

 

Date de contact:

Asistent social Apreutesei Maria         

tel.  0758474611                                                                                                   

Asociatia Valentina Romania are ca obiectiv principal prevenirea adandonului scolar si familial si se adreseaza familiilor cu venituri foarte reduse care locuiesc in cartierul Ferentari.

 

 

Cerinte:

     -       Diploma de licenta in domeniul psihologiei

-       Atestat de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania - consilier psihologic / consilier educational / psiholog clinician / psihoterapeut cognitiv-comportamental si terapie de familie

-       Experienta de minim 3 ani pe un post similar

-       Cunostinte privind legislatia din domeni: consiliere psihologica / psihoterapie / interventie psihologica / Coaching

-       Cunostinte MS Office - Word, Excel, Power Point, MS Outlook

-       Experienta de lucru in echipa

-       Cunoasterea limbii franceze/engleze reprezinta un atu

 Profil:

-       Persoana responsabila, matura

-       Capacitate de organizare si planificare

-       Empatie cu beneficiarii programelor derulate de asociatie

-       Deschidere catre munca desfasurata cu minoritati etnice

-       Capacitate de interrelationare si de adaptare la un mediu de lucru restrans

-       Persoana proactiva, intuitiva

-       Capacitate de a rezolva situatii nou aparute

-       Flexibilitate

Oferta

 -       Colaborare pe baza de contract de prestare servicii pentru minimum 80 ore lunar. Locul de prestare a serviciilor este centrul de zi al asociatiei (Str. Darste nr.4, sector 5) iar programul de lucru se va stabili de comun acord de catre partile implicate.

 Va rugam sa trimiteti CV-ul dumneavoastra si scrisoarea de motivatie pe adresa  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) recruteaza ASISTENT PROIECT- full time pentru sediul din Bucuresti pentru a intregi echipa de implementare a unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

RESPONSABILITĂȚI:

• Sprijină Managerul de proiect în coordonarea și monitorizarea proiectului

• Participă la elaborarea documentelor specifice managementului de proiect,

• Pregăteşte documentaţia specifică raportărilor în colaborare cu întreaga echipă,

• Participă la elaborarea rapoartelor tehnico-financiare, în colaborare cu coordonatorul,

• Îndeplineşte activităţi de secretariat şi arhivare

• Organizează evenimentele specifice echipei, furnizează informaţii tehnice şi organizatorice specifice

• Sintetizează nevoile de suport ale membrilor echipei de implementare şi colaborează la oferirea suportului necesar,

• Asigură şi menţine legătura între partenerii proiectului,

• Participă la întâlnirile periodice ale echipei de implementare,

• Studiază şi aplică documentaţia privind proiectul implementat şi legislaţia în vigoare privind acordarea serviciilor de ocupare,

CERINȚE:

• Studii superioare

• Minim 1 an experiență în domeniu

• Cunoașterea aprofundată a POSDRU 2007-2013 in Romania

• Constituie avantaj cunoasterea organizării și funcționării Uniunii Europene

• Foarte bune capacități de organizare

• Bună capacitate de analiză și sinteză

• Bune abilități de comunicare și lucru în echipă

• Atitudine pozitivă față de muncă

• Disponibilitate program de lucru prelungit

 

Persoanele interesate care îndeplinesc cerințele privind educația și experiența pentru poziția pentru care aplică sunt rugate să transmită un cv în format Europass și o scrisoare de intenție pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , în atenția domnului director executiv, Calin Pop, până la data de 25/05/2014.

Uneori, nici măcar Moș Crăciun nu se descurcă singur, așa că are nevoie de o mână de ajutor. O fundație din Sibiu care se ocupă de copiii cu nevoi speciale are două ajutoare de nădejde: pe Aksel și pe Lucky, doi golden retrieveri. Cu ocazia sărbătorilor îi ajută pe micuți la petrecerea de Crăciun, însă în timpul anului fac terapie cu acești copii care sufera de autism sau de sindromul Down.

Ce fac doi căței printre atâția copii? Au grijă ca în fiecare zi micuții cu autism și sindromul Down să zâmbească! Aksel și Lucky sunt angajați cu normă întreagă la fundația „Un copil, o speranță” din Sibiu. Mai exact, sunt câini de terapie. Și cum mai e puțin până la Crăciun, acum se ocupă de repetițiile pentru serbare. Deocamdată învață ultimele trucuri.

„Ei vor fi ajutoarele lui Mos Craciun la serbare și vor aduce coșul cu jucării și cadouri pentru că Moșul săracul nu mai poate! Iar ceea ce învățăm noi e să împingă căruțul. E un lucru nou pe care îl învață”, spune Alexandra.

Alexandra Stancescu, cea care se ocupă de „educația” lor, ne arată cum: „metoda bazată doar pe motivație și recompensă”.

Urmează costumația! Ar fi trebuit să poarte urechi de reni, doar că le-au ros!

Aksel și Lucky au învățat tot ce știu de la Alexandra Stăncescu. Ea a avut căței de când se știe și nu își imaginează viața fără ei. În urmă cu mai mulți ani a văzut un documentar despre puterea pe care aceste animale o au asupra copiilor autiști. De atunci a știut că trebuie să facă terapie asistată de animale.

„Dresajul mi se pare un termen mult prea rigid pentru ce fac ei. Pur și simplu am încercat să le modelez anumite comportamente astfel încât să se plieze pe necesitățile societății noastre. Am încercat să îi transform în ceea ce americanii numesc un cetățean bun canin, drept pentru care nu am intervenit foarte mult în felul lor de a fi, predispoziția rasei și încărcătura ei genetică dă foarte multe calități ale câinilor. Prin spirit ei sunt calmi, sunt domoli, sunt obedienți, necesită doar motivare și stimulare”, explică Alexandra Stăncescu, pedagog de recuperare.

Dacă acum totul pare o mare distracție, în restul anului Aksel și Lucky sunt extrem de serioși în munca pe care o fac în fiecare zi în cadrul fundației.

Elena Tudorache a înființat-o în anul 1998 iar de atunci a îngrijit mii de copii. De mai puțin de un an s-au alăturat echipei și Alexandra împreună cu cei doi căței.

„Primul beneficiu este că întâi și întâi copiii care sunt învățați cu animale zâmbesc. Și câteodată un zâmbet al unui copil este foarte special, să știți. Mai ales al copiilor noștri speciali. Al doilea beneficiu este că cei cărora le este teamă de animale sunt desensibilizați pentru că de multe ori la un copil care are o teamă și alte temeri se așează. Noi nu vrem neapărat să iubească câinii, dar vrem să respecte tot ce e viu, tot ce există în jurul nostru”, spune Elena Miruna Tudorache, fondator „Un copil, o speranță”.

Și pentru că cei mici se atașează de căței, devin astfel motivați să facă tot mai bine ceea ce terapeuții lor le arată. Este și cazul lui David, în vârstă de cinci ani. El vine la fundație de la trei ani. Suferă de autism, dar atunci când face terapie cu Lucky pare un băiat fără nicio problemă de sănătate. Pentru că a reușit să numere corect, David îl hrănește pe Lucky.

„Este un copil care niciodată nu a privit pe nimeni în ochi, iar cu câinii se privește permanent în ochi și, pentru noi, la copiii autiști contactul vizual este cel mai important lucru”, explică Elena Miruna Tudorache.

La fundație vin în fiecare zi zeci de copii, care beneficiază de kinetoterapie, fizioterapie, psihoterapie și terapie cu ajutorul cățeilor. Totul, gratuit. Iar cățeii, spre deosebire de mulți oameni, nu se plictisesc niciodată de locul de muncă. Mai ales că prin slujba lor aduc bucurie copiilor cu nevoi speciale în fiecare zi, nu doar de Crăciun.

Pana pe 15 mai puteti vota proiectul nostru “Caravana muzicala” propus pentru finantarea oferita de “Petrom - Idei din Tara lui Andrei”. Prin acest proiect ne propunem sa facem o serie de spectacole cu ansamblurile artistice ale CONCORDIEI in scolile din Judetul Prahova: Orchestra Trandafirilor, Ansamblul de dansuri populare Taraful si Tobosarii CONCORDIA si sa sa aratam comunitatii pregatirea artistica la care pot ajunge tinerii si copiii nostril  şi rezultatele si efectele educationale ale muzicii.

 MAI MULTE VOTURI inseamna MAI MULTE PUNCTE pentru proiectul nostru! Doar in cateva minute!

 1. Intrati la pagina competitiei accesand link-ul: http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-caravana-muzicala-id-909-cmsid-65#featured-tab1

2. Mergeti la butonul “voteaza si tu” (partea dreapta sus).  Pentru a va inscrie sunt cerute cateva date si numarul de telefon mobil. La acest numar veti primi un cod de identificare cu ajutorul caruia veti putea vota.

3. Mergeti la adresa de e-mail si confirmati inscrierea prin link-ul pe care tocmai l-ati primit. In pagina care se deschide veti introduce codul pe care il veti primi prin SMS.

4. Accesati “Voturile mele” -  “Voteaza” si apoi mergeti la acest link pentru a vota proiectul nostru: http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-caravana-muzicala-id-909-cmsid-65

 

Proiectul “Caravana muzicala” poate fi gasit direct la sectiunea Dezvoltare comunitara,  localizare: Judetul Prahova.


Anul acesta s-au înscris în Idei din Ţara lui Andrei 389 proiecte, 182 din educație, 130 pe dezvoltare comunitară și 77 din mediu.

Acestea concurează pentru finanțările Petrom în valoare totală de 200.000 de euro! Fiind singura ediţie de anul acesta a competiţiei, votul tău contează de două ori mai mult.

Ajută la schimbarea comunităţii tale. Alege proiectele preferate din fiecare domeniu şi votează-le până pe 15 mai. Ai la dispoziție 3 voturi, câte unul pentru a vota cel mai bun proiect de mediu, educație și dezvoltare comunitară.

Citeste mai mult http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla

 

 

“Caravana muzicala” va multumeste ! 

Ii asteptam cu drag pe toti cei care doresc sa treaca pragul catorva din locatiile noastre, sa afle mai multe despre noi in saptamana 7 – 11 aprilie. Astfel, Centrele de zi din Galati, Pechea si Liesti, dar si Centrul Scoala dupa Scoala din Tecuci sunt dornice sa primeasca oaspeti, oameni care vor sa cunoasca activitatea pe care o desfasuram, copiii si personalul.

La centrele noastre de zi din Galati, Pechea, si Tecuci, zilnic 70 de copii  beneficiaza de suport la teme, activitati de socializare, dezvoltare abilitati de viata, o masa calda, ajutor material (imbracaminte, incaltaminte, rechizite, pachete cu alimente). De asemenea, la Centrul de zi Mihaela din Liesti, 12 copii cu dizabilitati beneficiaza de activitati de recuperare, socializare, terapie ocupationala si kinetoterapie.

Pentru ca aceste lucruri sa fie posibile, in activitatile directe sunt implicati 8 instructori, 2 asistenti sociali, 1 kinetoterapeut.

O mare bucurie pentru noi si pentru copiii din Pechea este ca Centrul de zi din comuna s-a mutat in casa noua! Astfel am reusit renovarea unui spatiu pus la dispozitie de Primaria Pechea, care asigura conditii optime de lucru pentru copii (2 sali pentru activitati educative, baie cu apa calda).

 Asadar, speram ca oricare dintre aceste centre pe care alegeti sa le vizitati sa va ofere o imagine clara despre ce inseamna serviciile sociale pe care le oferim, cine suntem, ce facem si cate lucruri am realizat cu ajutorul celor care au ales sa ne fie alaturi.

 Va asteptam!

 www.inimadecopil.ro 

Pagina 1 din 2

Newsletter FONPC

Fii la curent cu toate noutatile

Sunteți aici: Home