Alege judetul

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, al carei scop este acela de a proteja copiii impotriva oricarei incercari de incalcare a drepturilor lor, impotriva oricarei forme de abuz.

Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiintată în anul 2006, după finalizarea funcţionării serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovat prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". Povestea de succes a activităţii Asociaţiei şi a numărului gratuit pentru copii se datorează în totalitate apelanţilor, care au contactat în numar mare serviciul Telefonul Copilului şi au făcut ca acesta să îşi continue existenţa şi după încheierea proiectelor Phare.

Organizatie non profit, infiintata in 2011. Asociatia Educ deruleaza proiecte de educatie si cultura care incurajeaza dezvoltarea personala si imbunatatirea vietii comunitatii.

Institutul Fraţilor Marişti ai Şcolilor se dedică educaţiei copiilor, a tinerilor si, în anumite cazuri, chiar a celor adulţi. Împreună cu Fraţii sunt şi mulţi educatori şi colaboratori care lucrează alături de cei 5000 de Fraţi, în şcoli, colegii şi alte centre educative, împărţind cu ei misiunea pe care le-a încredinţat-o Dumnezeu şi Biserica şi-i ajută pe elevi să-şi însuşească o educaţie completă, ca persoane, cetăţeni şi creştini.

Institutele de învăţământ conduse de membrii Institutului Marist cuprind toate nivelele: preşcolar, primar, gimnazial şi profesional, academic şi universitar. Această acţiune educativă se desfăşoară în toate mediile sociale, acordându-se o atenţie deosebită sectoarelor mai sărace şi mai lipsite, ţărilor şi zonelor în curs de dezvoltare, copiilor şi tinerilor care reprezintă cazuri deosebit de grele atât în privinţa învăţământului cât şi a comportamentului în societate.

 Asociaţia SOS Satele Copiilor România este membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume prezentă în 134 de ţări, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, care îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Cisnădie - Sibiu şi Hemeiuş - Bacău şi are ca scop asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice

Since its creation in 1960, the mission of Terre des hommes (Tdh) has been to come to the aid of children in need. It endeavours at all times to defend the rights of children, in times of war and natural disasters, or in less publicised situations of distress.

Today, the Terre des hommes Foundation is a significant force among children’s aid organisations in Switzerland and throughout the world. It is the largest non-governmental organisation (NGO) for children’s aid in Switzerland. Tdh has development projects and emergency relief programmes in more than 30 countries. This engagement is financed by individual and institutional donations, of which 85% flows directly into the Tdh programmes.

Fundaţia AGAPEDIA România a fost înfiinţată în anul 1995 cu misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi familiilor aflate în dificultate, de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului şi de a crea servicii sociale şi medicale eficiente.

Fundaţia AGAPEDIA România are peste 18 ani de experienţă în dezvoltarea de servicii sociale, incluzând servicii de prevenire a separării copilului de familia sa, precum şi de protecţie specială a copilului lipsit temporar de ocrotirea părintească şi servicii de asistenţă socio-medicală pentru persoanele marginalizate social.

Misiunea Asociatia AMURTEL Romania este de a interveni, atat unde exista risc de excluziune sociala, creand medii incluzive pentru autodezvoltare holistica si economica, cat si in caz de dezastre.

Vizionam o societate sustenabila si incluziva mai ales pentru copiii, tineri si parinti la risc de excluziune in care AMURTEL este un leader in educatia holistica pe tot parcursul vietii si dezvoltare rurala prin economia sociala locala.

Intervenim alaturi de autoritati in solutionarea cazurilor de disparitie sau exploatare sexuala a copiilor prin:

Misiunea ACSIS este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor si viitorilor parinti aflati in dificultate. Facem acest lucru sprijinind parintii: sa depaseasca provocari majore ale perioadei pre si postnatale - dificultati materiale financiare si lipsa informatiilor utile cu privire la nevoile copilului la importanta primilor ani de viata; sa isi dezvolte increderea in fortele proprii si sa atinga scopuri precum completarea educatiei gasirea unui loc de munca evitarea unei sarcini nedorite.

Pagina 1 din 8

Newsletter FONPC

Fii la curent cu toate noutatile

Sunteți aici: Home