logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Comunicat de presa impotriva exploatarii copiilor prin munca

Stiri

scopul urmărit în acest demers fiind acela de a atrage atenţia lumii cu privire la consecinţele şi gravitatea folosirii copiilor în diverse activităţi lucrative, care sunt în fapt forme ale exploatării acestora.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice transmite un mesaj ferm împotriva exploatării copiilor prin muncă. Indiferent de condiţiile care le sunt oferite sau formele pe care le îmbracă activităţile pe care le prestează, copiii exploatați prin muncă își pun uneori viața în pericol, sunt privaţi de dreptul la educaţie sau servicii medicale de calitate, iar drepturile lor fundamentale sunt încălcate.

Campaniile desfășurate până în prezent de către MMFPSPV în rândul angajatorilor au arătat că această formă de exploatare a copiilor se manifestă încă destul de evident, motiv pentru care acţiuni cu un caracter similar vor continua, concomitent cu iniţierea unor campanii de conştientizare a angajatorilor, părinţilor reprezentanţilor legali sau a publicului larg cu privire la riscurile şi pericolele pe care le presupune exploatarea prin muncă a copiilor.

Sursa: www.copii.ro

Te-ar putea interesa și...

Distribuie