logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale

Stiri

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

  • Art. 1 – Se ratifică Convenţia Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale, adoptată la Lanzarote la 25 octombrie 2007, semnată de România la Lanzarote la 25 octombrie 2007.
  • Art. 2 – Cu ocazia depunerii instrumentului de ratificare, România formulează următoarea declaraţie: În conformitate cu prevederile art. 37 alin. (2) din Convenţie se desemnează Inspectoratul General al Poliţiei Române din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor ca instituţie responsabilă pentru implementarea prevederilor art. 37 alin. (1) din Convenţie.
  • Art. 3 – În conformitate cu dispoziţiile art. 10 alin. (2) lit. a) din Convenţie:
    • a) Se desemnează Avocatul Poporului ca instituţie naţională independentă responsabilă cu apărarea drepturilor copilului, până la înfiinţarea unei alte instituţii naţionale independente.
    • b) Se desemnează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului ca instituţie naţională responsabilă cu promovarea drepturilor copilului, până la înfiinţarea unei instituţii naţionale independente care să promoveze şi să apere drepturile copilului.
  • Art. 4 – Se desemnează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului ca instituţie responsabilă, în conformitate cu prevederile art. 10 alin. (2) lit. b) din Convenţie.
  • Art. 5 – Se desemnează Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti instituţia centrală responsabilă cu coordonarea şi monitorizarea procesului de armonizare a cadrului legislativ intern cu prevederile Convenţiei, precum şi instituţia care va reprezenta România în Comitetul Părţilor, în conformitate cu art. 39 (1) din Convenţie.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie