logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Colectarea bunelor practici de succes de la nivelul statelor membre ale Consiliului Europei pentru realizarea unei broşuri, parte a Raportului de evaluare intermediară a transpunerii Strategiei Consiliului Europei, 2012-2015

Stiri

Conferinţa s-a finalizat cu unele concluzii, intre care de impact sunt: necesitatea realizării unui bilanţ al progreselor realizate in cei doi ani de implementare a Strategiei in domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului, formularea unor noi acţiuni prioritare care trebuie intreprinse in conformitate cu obiectivele strategice pentru următorii doi ani şi necesitatea identificării problemelor critice. Concluziile vor fi utilizate pentru intocmirea Raportului de evaluare intermediară a transpunerii Strategiei Consiliului Europei şi de asemenea pentru formularea acţiunilor strategice ale Consiliului Europei după anul2015.

Raportul de evaluare intermediară a transpunerii Strategiei Consiliului Europei va fi completat cu o broşură care va conţine o compilaţie a bunelor practici de succes derulate la nivelul fiecărei ţări membre şi a bunelor practici de la nivel european.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact din partea ANPDCA – Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vdrstnice este doamna Adina Mihaela Codreş, consilier superior, tel. 0213.120.789.FONPC face un apel la ONG-urile membre în acest sen, sa trimită modele de bună practică pe următoarele tematici :

Serviciile şi sistemele prietenoase pentru copiii din justiţie, sănătate, educaţie, servicii sociale, sport, culturale, activităţi recreative şi de tineret s.a.

  • Prevenirea, combaterea şi interventia in problematica violenţei impotriva copiilor: abuzul sexual/exploatarea sexuala, traficul de copii, pedepsele corporale, violenţa pe bază de gen, violenţa in familie, violenţa in şcoli, violenta prin internet s.a.
  • Copii in situaţii vulnerabile: copii in îngrijire alternativă, copii cu dizabilităţi, copii in detenţie, copii migranţi şi copii in mişcare, copiii romi s.a.
  • Participarea copiilor: in activitati de cetăţenie democratică şi educaţiei privind drepturile

omului si drepturile copiilor, opinia şi informarea copiilor, copiii din mediul mass-media s.a.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie