logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

ONGFest se desfasoara in perioada 10-11 mai 2014 la Bucuresti, in parcul Herastrau

Stiri

Combaterea discursului instigator la ură este tema principală a ONGFest 2014 – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România. Între 9 și 11 mai, în Parcul Herăstrău, la Parlamentul României și la Casa ONU, ONGuri românești, dar și internaționale, își mobilizează priceperea și resursele împotriva discursului instigator la ură.

Acest tip de discurs este un fenomen în continuă creștere: se regăsește  în declarațiile personalităților publice, în presă și mai ales în diversele forme de socializare din mediul online. Iar cei vizați în România sunt în special reprezentanții minorităților etnice și sexuale.

Discursului au început deja să i se asocieze și acțiuni criminale, motivate de ură, prejudecată și discriminare. O reacție fermă de respingere a unui astfel de fenomen este esențială iar ONGFest 2014 are în vedere tocmai închegarea acestei reacții.

Zilnic, vizitatorii târgului vor putea lua parte la evenimente non-formale și dezbateri care atrag atenția asupra efectelor discursului instigator la ură și caută soluții pentru reducerea sa. Veți regăsi mai jos informații detaliate despre evenimentele care abordează tema discursului instigator la ură.

Pentru programul complet al ONGFest 2014, vă așteptăm aici.

.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie