logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

“Hai la joacă În Poiana Fermecată!”

Info membri

Acesta este îndemnul cu care in data de 30 mai 2014, copiii beneficiari ai Fundaţiei Star of Hope Romania, împreună cu fraţii şi părinţii lor, au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului la Centrul Regional „Steaua Speranţei”, str. Bariera Veche nr. 3 Iaşi.

Peste 60 de copii cu nevoi speciale s-au bucurat de prezenţa unui animator, care i-a purtat în lumea basmelor. Fiecare copil a fost costumat într-un personaj, pentru a da viaţă Poienei Fermecate. Copiii s-au bucurat de un spectacol cu baloane de săpun, au jucat jocuri, au dansat şi au cântat alături de voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic „I. C. Ştefănescu”. Specialiştii din cadrul Fundaţiei au pregătit copiilor surprize dulci, vesele şi colorate.

Copilul cu nevoi speciale este, în primul rând, COPIL. Cu ocazia unui astfel de eveniment îndemnăm comunitatea să se implice în continuare în reabilitarea imaginii copiilor cu dizabilităţi. E nevoie să depăşim barierele, să creem accesibilităţi pentru aceşti copii şi să vedem potenţialul fiecăruia. De aceea îndemn, pe oricine doreşte, să vină şi să ne cunoască. Acţiunea de azi face parte din campania de sensibilizare, informare a comunităţii privind valoarea şi respectarea drepturilor fiecărui copil.” a declarat Aurora Vatamaniuc, Preşedinte Executiv Fundaţia Star of Hope Romania.

„Fericirea lor e şi fericirea noastră! Filip (copil cu Sindromul Down) are 2 surori şi faptul că i-am costumat pe toţi trei – unul buburuză, unul albinuţă şi unul fluturaş – a contat foarte mult. Filip e tratat la fel ca surioarele lui şi asta, în ochii lui şi în ochii celorlaţi, arată că e respectat şi valorizat în aceeaşi măsură cu ceilalţi copii fără nevoi speciale!” a declarat Carmen Profiri, mama unui copil cu dizabilităţi.

Mulţumim sponsorului Vel Pitar şi unui grup de tineri inimoşi din cadrul unei companii din Iaşi, cu ajutorul cărora am reuşit să oferim cadouri copiilor de ziua lor. Ei au demonstrat că implicarea în sprijinirea acestor copii aduce bucurie nu doar pe chipurile acestora, ci şi în inimile celor care dăruiesc.

FundaţiaStar of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi in Iasi, Husi, Barlad, Botosani, Dorohoi si Vaslui pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari. Părinţii au putut să interacţioneze şi să culeagă încă o amintire plăcută, pe care o vor aduna în cartea fiecărui copil, carte ce stă mărturie de-a lungul anilor, pentru întreaga comunitate din care aceştia fac parte.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

 Fundaţia Star of Hope Romania a înfiinţat anul acesta Fedaraţia Naţională a Organizaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, care însumează peste 2000 de beneficiari din regiunea de NE a Romaniei.

In decembrie 2012, Presedintele Star of Hope International Suedia, d-l Lennart Eric Eriksson a fost decorat dePresedintele Romaniei, d-l Traian Basescu cel mai înalt Ordin al României, Steaua României în grad de Cavaler.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie