logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Festivalul Drepturilor Copilului – editia a cincea

Comunicate de presa

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită ȋn fiecare an la 20 noiembrie, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) organizează ȋn luna noiembrie 2014, pentru al V-lea an consecutiv, Festivalul Drepturile Copilului. Evenimentul, care a avut loc pentru prima oară ȋn anul 2009, este unic în România și are ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra responsabilităților care revin tuturor membrilor societății civile românești, ȋn ceea ce priveşte respectarea, promovarea și protecția drepturilor copilului.

De 5 ani, implicarea şi participarea numeroşilor parteneri publici şi privați fac posibilă desfăşurarea acțiunilor Festivalului, prin punerea la dispoziție a spațiilor pentru difuzarea spectacolelor şi, ȋn special, prin asigurarea resurselor financiare şi umane. Astfel, FONPC a coordonat de-a lungul timpului acțiuni pilotate sau acompaniate de numeroase asociații, fundații sau instituții.Această punere în comun a resurselor financiare și umane este cea care permite FONPC-ului să dezvolte, cu ajutorul unor mijloace adaptate tuturor vȃrstelor, un program care vizează un public larg, ȋn scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la Drepturile copilului, valorizării acțiunii din sectorul privat și, în cele din urmă, pentru a atrage atenția guvernului asupra necesității de a face din Drepturilor Copilului o prioritate națională.

Festivalul Drepturilor Copilului – ediţia a V-a este un proiect implementat de FONPC în parteneriat cu Ambasada Franţei, Institutul Francez Bucureşti, Delegaţia Wallonie Bruxelles, Ambasada Elveţiei, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Parada, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Fundatia Valentina România, Fundația Concordia România

Te-ar putea interesa și...

Distribuie