logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Premiile „Drepturile Copilului Korczak” 2014

Programe

In cadrul Festivalului Drepturile Copilului 2014, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alături de partenerii săi, Ambasada Franţei, Institutul Francez Bucureşti, Delegaţia Wallonie Bruxelles, Ambasada Elveţiei, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, S.C. Romcard S.A., Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Fundația Concordia România organizează pentru al patrulea an consecutiv, concursul de decernare a Premiilor “Drepturile Copilului Korczak”.

Concursul Premiile „Drepturile Copilului Korczak” reprezintă o recompensă pentru persoanele cu activitate remarcabilă în sfera promovării, protecţiei şi monitorizării drepturilor copilului, persoane care lucrează pentru sau împreună cu copiii din România pentru respectarea drepturilor acestora.

În 2014, vor fi acordate:

  • Patru Premii  „Drepturile Copilului Korczak”  pentru următoarele categorii :

– unui profesionist din cadrul ONG
– unui profesionist din cadrul instituţiilor/autorităților publice locale, centrale
– unui jurnalist
– unui profesionist pentru întreaga carieră dedicată promovării și protejării drepturilor copilului

  •  Un Premiu „Dr. Alexandra Zugrăvescu” care se va acorda pentru urmatoarea categorie
– unui tânăr debutant – un tânăr care are maximum doi ani de experienţă în unul din domeniile pe care drepturile copilului le vizează: educaţie, sănătate, protecţie socială etc.

Concursul se va derula în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2014. Nominalizările pentru acest premiu trebuie trimise până la data de 3 decembrie 2014, conform metodologiei de organizare, anexate la această invitaţie. Ulterior acestei date, juriul va analiza fişele de înscriere şi va desemna câştigătorul.

Sunt eligibile pentru competiţie persoanele care au derulat activităţi cu efecte pozitive la nivel local, naţional şi internaţional în sfera promovării drepturilor copilului şi care s-au remarcat prin creativitate, perseverenţă şi angajament în acest domeniu: persoane din grupuri formale, nonformale sau informale ale societăţii civile, instituţiilor sau autorităţilor publice locale, regionale, naţionale, internaţionale sau organizaţii nonguvernamentale, jurnalişti din media locală, regională sau naţională.

Vă invităm să ne transmiteti nominalizarile dumneavoastra pentru cele 5 categorii de premii, insotite de CV-ul persoanei nominalizate si de descrierea argumentelor care sustin nominalizarea, la adresa de email roxana.ogrendil@fonpc.ro.

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat şi vă transmitem aprecierile noastre pentru demersurile realizate de către dvs. în promovarea şi respectarea drepturilor copilului.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie