logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

FONPC: Pentru copiii din România, vom da mai multă valoare fiecărui LEU

Programe

Într-o perioadă economică dificilă, în care numarul copiilor in situații de risc crește de la o zi la alta, în timp ce banii necesari intervenției rapide și eficiente sunt tot mai greu de obținut, Federația Organizațiilor Neguvernamentale  pentru Copil (FONPC) inițiază un demers strategic fără precedent: formarea unei echipe de elită a facilitatorilor de dezvoltare organizațională.

Programul de formare este organizat în cadrul proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, pe care Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) îl derulează în parteneriat cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) în perioada 15 martie 2014 -15 iulie 2015.

“În România, pentru apărarea drepturilor copilului, resursele sunt în continuare limitate. La finalul acestui program de formare, echipa de facilitatori de dezvoltare organizațională va ajuta organizațiile noastre membre să identifice resurse pe care încă nu le-au luat în considerare și să crească performanța în administrarea resurselor existente. În felul acesta, împreună, vom da și mai multă valoare fiecărui LEU și fiecărui minut de muncă voluntară investite în mai binele copiilor din România.” – Roxana Ogrendil – Director Executiv FONPC

Toti cei doisprezece facilitatori care fac parte din echipa de elită sunt oameni cu expertiză recunoscuta in societatea civila din Romania și cu multa experienta în domeniul dezvoltarii organizatiilor neguvernamentale. 

“Fiecare dintre ei a obtinut rezultate, până acum, utilizând metode și tehnici diferite. Dar, în cazul federației, eficientizarea presupune standardizare. Aceleași criterii de evaluare pentru toate organizațiile din FONPC ne dau posibilitatea să înțelegem clar, unde ne aflăm și ce avem de făcut. Ne dau ocazia să învățăm unii de la ceilalți, să adoptăm mai ușor soluțiile cele mai bune, indiferent de organizația membra care le-a dezvoltat.” – Roxana Ogrendil – Director Executiv FONPC

Demarată vineri, 26 septembrie, 2014, prima  etapă de formare a echipei de facilitatori de dezvoltare organizațională s-a încheiat, marti 30 septembrie, cu succes. In etapa următoare, participații se vor familiariza cu setul de metodologii, standarde și instrumente dezvoltate de experții FPDL, astfel ca, la capătul programului de formare echipa facilitatorilor de dezvoltare organizațională să fie pregătită să intervină, pe teren. Intr-o primă fază, treizeci din cele șaptezeci și opt de organizații membre ale FONPC vor fi integrate în programul de intervenție și vor beneficia de sprijin pentru:

  • analiza stadiului de dezvoltare in care se afla
  • planificare dezvoltarii  pe termen mediu și lung
  • dezvoltarea unor sisteme eficiente de comunicare in interiorul organizatiei
  • implementarea unui sistem standardizat de evaluare a serviciilor sociale
  • dezvoltarea de noi servicii
  • imbunătățirea management-ului serviciilor curente
  • îmbunătățirea planificării financiare și a administrării resurselor umane
  • accesarea unor noi surse de finanțare

După încheierea perioadei de finanțare a proiectului, timp de un an, echipa de facilitatori va continua să acorde suport și celorlalte organizații care au nevoie de asistență în optimizarea obținerii și administrării resurselor destinate copiilor.

Pentru ca fiecare copil și familie din România, să se bucure de Respect.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 184.531,00 Euro, din care 147.108,11 Euro finanţare nerambursabilă, restul  sumei fiind acoperită prin contribuţia FONPC şi a partenerului FPDL. 

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon/fax  021 314 66 11, telefon mobil: 0744 81 96 97, email  adina.ovedenie@fonpc.ro,  persoană de contact: Adina Ovedenie, Manager Proiect.

Roxana Ogrendil,

Director Executiv FONPC

Te-ar putea interesa și...

Distribuie