logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Deschiderea oficiala a Festivalului Drepturilor Copilului 2015

Stiri

In cadrul celor 30 de activitati implementate cu si pentru membri, un spatiu privilegiat care va permite:

  • Valorizarea talentului si gandirii copiilor in ceea ce priveste Drepturile Copilului ;
  • Punerea in lumina a interventiei ONG-urilor active in domeniul Drepturilor Copilului;
  • Sensibilizarea societatii civile asupra importantei promovarii si respectarii Drepturilor Copilului.

Deschiderea oficiala a celei de a 6-a editii a Festivalului Drepturilor Copilului va avea loc joi 19 noiembrie 2015, orele 17 :00 in Atrium-ul Institutului Francez din Bucuresti (Blv. Dacia Nr. 77).

Identificarea modelelor de bună practică se realizează în cadrul proiectului “O Federaţie mai Puternică pentru Promovarea Drepturilor Copilului” implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, în perioada aprilie 2015- martie 2016. Programul detaliat al festivalului va fi disponibil in scurt timp. Va asteptam  joi 19 noiembrie 2015, orele 17 :00 in Atrium-ul Institutului Francez din Bucuresti.Pe durata festivalului vor fi deschise permanent urmatoarele expozitii cu desene realizate de copii:

  • In Atrium-ul Institutului Francez, va fi organizata o expozitie de fotografii realizate pentru Festival de copiii de la Asociatia Valentina. In cadrul acestui proiect copiii au beneficiat de sprijinul financiar al Ambsadei Frantei si de indrumare in cadrul atelierelor organizate de Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane.
  • In holul salii de cinema a Institutului Francez (Elvira Popescu), va fi organizata o expozitie de desene realizate de copiii spitalizati la Grigore Alexandrescu si care au fost sustinuti de Fundatia Internationala pentru Copil si Familie « Dr Zugravescu » (FICF)
  • La Biblioteca Nationala a Romaniei – American Corner – expozitia de fotografii realizate de copiii de la Fundatia Sf. Dimitrie

În cadrul Galei Festivalului Drepturilor Copilului se vor acorda 10 premii pentru promovarea modelelor de buna practica ca recompensă pentru organizatiile/ persoanele cu activitate remarcabilă în sfera promovării, protecţiei şi monitorizării drepturilor copilului, persoane care lucrează pentru sau împreună cu copiii din România pentru respectarea drepturilor acestora.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie