logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Programul Festivalului Drepturilor Copilului 2015

Stiri

numeroase activitati gratuite pot fi de interes atat pentru copii cat si pentru profesionisti: difuzarea de filme in parteneriat cu Festivalul KINOdiseea 2015, ateliere de muzica, teatru si filosofie, spectacole si expozitii etc.

Aceste doua zile destinate copiilor se vor desfasura la Institutul Francez din Bucuresti (IFB) situat in Blv. Dacia Nr. 77 :

Sambata, 21 noiembrie, public cu varste cuprinse intre 7 – 12 ani (si desigur pentru intreaga familie)

 • 10h45 – 12h15: Cinema « Zarafa », un film de Rémi Bezançon si Jean-Christophe Lie
 • 12h15 – 13h30: Pranz oferit de organizatori
 • 13h30 -15h30: Spectacole si ateliere organizate de si pentru copii – Circ (Parada), percutie (FOC si Concordia), atelier de filosofie pentru copii, sustinut de filosoful Mihai Fuiorea.
 • 12h00 -15h30: Expozitie de fotografii si desene (FICF  si Valentina), stand cu vanzare de obiecte artizanale (SF. Dimitrie si Valentina), punct de informare despre ONG-uri.

Duminica, 22 noiembrie, public incepand cu varsta de 10 ani (adolescenti si adulti):

 • 10h45 – 12h15: Cinema (intrarea pe baza de invitatie) « Microb şi Gazolină » un film de Michel Gondry
 • 12h15 – 13h30: Pranz oferit de organizatori
 • 13h30 – 15h30: Spectacole si ateliere de percutie (FOC), teatru forum organizat de A.R.T. Fusion, atelier de filosofie sustinut de filosoful Mihai Fuiorea.
 • 12h00 – 15h30: Expozitie de fotografii si desene (FICF si Valentina), stand cu vanzare de obiecte artizanale (SF. Dimitrie si Valentina), punct de informare despre ONG-uri.

Sinopsis Microb şi Gazolin :

Aventurile dezlănţuite a doi adolescenţi : Micul “Microbe” şi inventivul “Gasoil”. Vacanţa mare se aproprie şi cei doi prieteni nu au niciun chef să-şi petreacă cele două luni cu familia lor. Cu ajutorul unui motor de la o maşină de tuns şi a unor scânduri din lemn, ei decid să-şi ontruiască propria lor “maşină” şi să plece într-o călătorie pe drumurile Franţei…Va recomandam sa vizitati si expozitiile care vor fi organizate in alte spatii si care sunt adresate in aceeasi masura atat copiilor cat si adultilor:

 • 19 – 27 noiembrie 2015, la American Corner din Bucuresti-Biblioteca Nationala a României: Expozitia de fotografii realizate de copiii de la SF. Dimitrie (American Corner, 22 Unirii Blvd. Deschisa Luni, Miercuri, Vineri intre orele 10h00 – 18h00, Marti, Joi intre orele 12h00 – 20h00).
 • 16 – 18 noiembrie 2015,  la Asociatia Nationala Pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV): Expozitia de mesaje ale copiilor care au participat la Ziua Stafetei (Galeria : Strada Leonida 9-11 Deschisa de Luni pana Sambata intre orele 14h – 22h)
 • 27 – 28 noiembrie 2015  la Galerie ANAV : Expozitiile de fotografii realizate pentru Festival, de copiii de la Asociatia Valentinain cadrul atelierelor organizate de artistii de la ANAV (in cazul in care nu ati reusit s-o vizitati la IFB). Pentru a beneficia de gratuitate la activitati (cinema, pranz), trebuie sa confirmati participarea la e-mail :isabelle.ganot@gmail.com sau la telefon 0741 120 487 (Irina Ciotir)  precizand numele organizatiei/structurii, numarul de copii care vor veni si numarul adultilor care ii vor insoti (numarul de locuri este limitat).

Prin acest program speram sa contribuim la valorizarea talentului si gandirii copiilor, sa sustinem dreptul copiilor la cultura dar si sa oferim tuturor (copii, parinti, profesionisti, publicul larg in general) cateva zile placute.

Sinopsis Zarafa:

Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris.

Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; el urmează să fie dăruit regelui Franţei. Maki refuză să lase asta să se întâmple. Îi promite mamei lui Zarafa că îl va aduce pe acesta înapoi. Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon, Malatere, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe în Europa este un eveniment senzaţional. Se observă în curând că locul lui Zarafa nu este în oraş. Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să-l salveze pe Zarafa.

În regia lui Rémi Bezançon (The first day of the rest of your life) şi a lui Jean-Christophe Lie (a lucrat ca animator pentru producţiile Disney – Tarzan, Hercule şi Cocoşatul de la Notre-Dame).

Te-ar putea interesa și...

Distribuie