logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Conferinta de incheiere a proiectului

Programe

„Policy dialog” – pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil si familie

Bucuresti, 26 noiembrie 2015

Villa Noël, str. Emille Zola, nr. 6, sector 1 Bucuresti

 

Vă invităm să participați la un eveniment special pentru Federatia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, prilejuit de finalizarea proiectului „Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”. Dialogul de polici publice pentru dezvoltarea de servicii sociale proactive pentru  copil si familie este tematica pe care dorim să o dezbatem în cadrul acestui eveniment, joi 26 noiembrie 2015, la Bucuresti,Villa Noël, str. Emille Zola, nr. 6, sector 1.

Dezinstituționalizarea copiilor si asigurarea dreptului egal la servicii sociale pentru copiii vulnerabili sunt deziderate ale sistemului de protectie a copilului in Romania, apreciat ca fiind unul foarte avansat in regiune. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii iunie, erau 58.013 copii în sistemul de protecţie specială, conform  datelor prezentate de ANPDCA. Pentru acești copii familia este un vis, copilăria o sintagmă, iar fericirea un lucru la care de cele mai multe ori le este teamă să se gândească.

Avem ocazia în fiecare zi să schimbăm viața acestor copii, însă ceva ne face să stagnăm mai bine de 20 de ani. Vă așteptăm să analizăm împreună reforma în asistență socială, impactul în intervenția timpurie și prevenirea separării copilului de familie, precum și cele mai potrivite căi de colaborare pentru de servicii sociale pro-active pentru copii si familiile lor.

Să încercăm împreună să mutăm accentul obiectivelor de protecție a copilului spre sprijinirea familiei prin servicii sociale adecvate, pentru a-si creste, ingriji și educa copiii și, acolo unde nu este posibil și crearea unui mediu familial pentru copiii asistați in sistemul public.

Moderat de Răzvan Prișcă, jurnalist și consultant politic, evenimentul este organizat în cadrul proiectului Dezvoltare strategică pentru apărarea drepturilor copilului”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, pe care Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) îl derulează în parteneriat cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL) în perioada 15 martie 2014 -15 iulie 2015. Bugetul proiectului este de 184.531,00 Euro, din care 147.108,11 Euro finanţare nerambursabilă, restul sumei fiind acoperită prin contribuţia FONPC şi a partenerului FPDL

 

Te-ar putea interesa și...

Distribuie