logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Întâlnire regională în cadrul proiectului «O Federaţie mai puternică pentru promovarea drepturilor copilului»

Stiri

La eveniment au participat peste 20 de profesionişti din cadrul ONG-urilor membre ale FONPC, ONG-uri partenere şi reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Dolj.

Întâlnirea fost organizată în cadrul proiectului «O Federaţie mai puternică pentru promovarea drepturilor copilului », implementat de FONPC şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, în perioada aprilie 2015- martie 2016. Un aspect care a fost scos în evidenţă este acela că standardele pentru serviciile sociale nu corespund cu cele de cost şi mai ales cu alte standarde şi legi în vigoare. Un exemplu elocvent este formarea deprinderilor de viaţă independentă în rândul tinerilor din sistemul de protecţie a copilului, centre rezidenţiale, unde standardul de servcii sociale susţine implicarea copiilor în pregătirea mesei, dar normele de igiena privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor interzic accesul acestora în bucătărie.În contextul prezentării serviciilor furnizate de către ONG-uri a fost adusă în centrul atenţiei nevoia finanţării serviciilor sociale fără discriminare în ceea ce priveşte tipul de servicii. Organizaţiile prezente au peste 1000 de beneficiari ai serviciilor sociale, de educaţie şi de sănătate. Majoritatea celor prezenţi au semnalat faptul că standardele de calitate privind serviciile sociale nu corespund realităţii şi nevoilor beneficiarilor. În multe situaţii standardele de calitate sunt exagerate şi concentrate doar pe amenajarea spaţiilor, nu pe calitatea serviciilor şi formarea profesioniştilor.

Aşadar, de cele mai multe ori, amenzile aplicate de controalele inspecţiei sanitare pentru accesul copiilor în bucătărie sunt motivul pentru care în multe centre rezidenţiale formarea deprindelor de viaţă este doar un vis.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie