profesionişti din cadrul ONG-urilor membre și parteneri ai FONPC precum și profesioniști din cadrul DGASPC, inspectorate școlare din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara și Dolj.
Cei prezenți la seminar au ocazia să lucreze cu două experte în domeniul parentalității, Anne-Dominique Grosvernier și France Frascarolo-Moutinot de la Formation des Parents – CH” (Lausanne, Elveţia). Acest seminar vine în sprijinul profesioniștilor care lucrează direct cu părinții și copiii în scopul îmbunătățirii politicilor publice în domeniul educației și pentru crearea unui cadru legal privind promovarea strategiei naționale de educație parentală.
În ciuda nevoilor clare, demonstrate prin numărul copiilor părăsiți, numărul copiilor abuzați sau neglijați, numărul copiilor care consumă alcool sau droguri, numărul copiilor rămași acasă în urma părinților plecați la muncă în străinătate și a altor probleme care indică nevoia unor programe de educație parentală, în România acest lucru este cronic sub-finanțat.Seminarul organizat la Timișoara aduce în prim plan tehnici și metode de sprijinire a părinților pentru a pune în prim plan nevoile copiilor. Educația copiilor, motivarea părinților pentru a deveni părinți suficient de buni, pentru a comunica cu copiii lor și a-i sprijini sunt câteva din tematicile abordate de-a lungul acestor zile de formare.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Promovarea Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi implementat de Fundaţia Copiii Noştri în parteneriat cu „Formation des Parents – CH” (Lausanne, Elveţia) şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).
Acest comunicat nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Fundaţia Copiii Noştri.