logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

”România poate evolua doar dacă Guvernele vor fi capabile să aibă o viziune clară!”

Stiri

Acesta este crezul ONG-urilor prezente la evenimentul organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), pe 18  aprilie 2016, în cadrul proiectului „O Federație mai Puternică pentru Promovarea Drepturilor Copilului” implementat de FONPC şi  finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conferința de încheiere a proiectului „O Federație mai Puternică pentru Promovarea Drepturilor Copilului a fost o ocazie cu care s-au împărtășit experiențe și s-au dezbătut subiecte legate de parteneriatul public-privat și finanțarea serviciilor sociale.

Cele peste 60 de ONG-uri prezente au atras atenția și asupra discriminării în finanțarea serviciilor sociale, inclusiv în cadrul finanțărilor prin fonduri europene și prin programele de Interes Național (finanțare ANPDCA). Un alt punct dezbătut a fost cel al întârzierilor rambursărilor către ONG-urile care au beneficiat de fonduri europene. ONG-urile au fost verificate de către OIR-uri chiar într-un mod abuziv de multe ori, însă nu există nicio măsură pentru cei care îngreunează rambursarea fondurilor către ONG-uri.ONG-urile și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa continuității la nivelul Guvernului atunci când este vorba despre asumarea unor Strategii sau măsuri. Un exemplu elocvent este Strategia pentru persoanele cu dizabilități, care se va re-întoarce în circuitul de avizare din cauza schimbării Ministrului Muncii.  ”Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei poate fi doar u document bine realizat dar fără puterea de a schimba ceva dacă nu va fi asumat de noul Guvern în 2017” au declarat cei prezenți. Lipsa unui plan operațional al acestui pachet îl face să fie doar un document și nu o serie de măsuri care ar putea fi monitorizate pe baza unor indicatori.

Tot în cadrul conferinței de încheiere a proiectului „O Federație mai Puternică pentru Promovarea Drepturilor Copilului” s-a prezentat și un material de informare și promovare a rezultatelor proiectului în rândul organizațiilor neguvernamentale, autorităților guvernamentale și mass-media, decidenților şi persoanelor care pot influența politicile sociale adresate copiilor.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie