logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Comunicat de presă

Stiri

FONPC împreună cu câteva ONG-uri membre și fundația SERA Romania au asigurat sprijin Parchetului de pe lângă Tribunalul București și Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în vederea respectării drepturilor copilului și pentru asigurarea protecției copiilor.

FONPC și Fundația SERA Romania își exprimă îngrijorarea cu privire la astfel de cazuri și cere ca monitorizarea drepturilor copilului să fie făcută cu mai multă responsabilitate în România.

Credem că sistemul de protecție al copilului are nevoie de o reformă rapidă și mai ales că autoritățile statului trebuie să recunoască rolul activ al ONG-urilor în protecția drepturilor copilului și să accepte sprijinul acestora.

În situația în care România nu are un Avocat al copiilor care să le apere interesul superior și să faciliteze accesul copiilor și tinerilor la un sistem de denunțuri și plângeri, cerem Avocatului Poporului să ia toate măsurile necesare pentru ca acești minori să fie protejați.

FONPC cere autorităților să se asigure că astfel de situații nu se regăsesc și în alte instituții care copiii ar trebui să fie protejați.

Federația prin membrii săi peste 87 de ONG-uri active în domeniul promovării drepturilor copilului, alături de Fundația SERA Romania care deține președinția FONPC prin persoana domnului Bogdan Simion, este alături de acești copii și ne vom asigura că primesc cele mai bune îngrijiri pe perioada anchetei și după.

Te-ar putea interesa și...

Distribuie