logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Fundatia World Vision Romania

Bucuresti,Membri FONPC
Str. Rotasului nr.7, CP010982, sector 1, Bucuresti
021 222 9101
daniela_buzducea@wvi.org
www.wvi.org

Organizatie neguvernamentala, nonprofit, având rol de ambasador al drepturilor copiilor, prin promovarea si garantarea drepturilor fundamentale ale acestora, sprijinind copiii, familiile si comunitatile lor în contexte care necesita dezvoltare si ajutor de urgenta. Domenii principale de activitate: Social (combaterea discriminarii, servicii sociale); Educatie si cercetare (formare profesionala, educatie).

-Imbunatatirea sistemului de protectie a copilului si a reformei in asistenta sociala (prin lobby si advocacy).
-Suport tehnic acordat autoritatilor si serviciilor sociale / din domeniul protectiei copilului din judetul Dolj.
-Imputernicirea capacitatilor actorilor comunitari (asistenti sociali, cadre didactice, cadre medicale, reprezentanti ai minoritatilor etnice, mediatori, experti pe problemele rromilor) prin organizarea de sesiuni de formare in domeniul prevenirii situatiilor de risc (management de caz, lucru in retea, comunicare, etc.);
-Servicii de prevenire a situatiilor de risc (abuz, neglijare, trafic, exploatare, migratie la risc, separare de parinti, abandon scolar, etc) la care sunt expusi copii si familiile acestora.
-Monitorizarea procedurilor de repatriere a minorilor europeni (in special romani sau bulgari) neinsotiti in procesul migratiei (victime ale traficului de copii si ale exploatarii), din tarile de destinatie catre tarile de origine.
-Activitati de tip afterschool (alfabetizare; sprijin si recuperare scolara).
-Activitati psihosociale si de petrecere a timpului liber bazate pe miscare, joc si sport.
-Cursuri de formare de animatori socio-educativi.
-Sprijin material punctual.

fundatia-world-vision-romania

Alte organizații

Distribuie