logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Cazul celor doi copii abuzați în lift este nu doar un semnal de alarmă, ci o dovadă că întreaga societate abuzează copiii

Stiri

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) atrage atenția asupra faptului că numărul copiilor abuzați a crescut în ultimii ani. Violența împotriva copiilor rămâne însă un fenomen aproape invizibil, deși cele mai recente statistici arată că sunt raportate mai mult de 14.000 de cazuri de exploatare a copiilor, abuz și neglijare.

Guvernul trebuie să aloce un buget suficient pentru informarea cetățenilor și pentru a crea un sistem de semnalare a cazurilor de abuz, mai eficient. Tot statul trebuie să asigure mai multe servicii pentru copilul victimă a abuzurilor.

Cu această ocazie, FONPC atrage atenția și asupra faptului că unele televiziuni încalcă grav drepturile copilului, permițând dezvăluirea numelor celor doi copii abuzați în lift de către un pedofil. Modul în care televiziunile gestionează acest caz încalcă grav drepturile celor doi copii. De altfel, tatăl celor doi copii a afirmat la un post de televiziune că: ”Noi nu-i mai lăsăm să vadă știrile, și-au dat seama că ceva s-a întâmplat.. și așa li se pare un pic…că văd că vin oameni cu camere la noi la ușă, și-au dat seama că ceva s-a întâmplat foarte rău…”. Declarația ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autoritățile publice responsabile cu protecția drepturilor copilului care trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea celor doi minori.

comunicat de presa 10.01.2018

Te-ar putea interesa și...

Distribuie