logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Conferința „Promovarea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală”

Stiri

Joi, 22 februarie 2018, la hotel „Mercure” Unirii București, a avut loc conferința de final a proiectului „Promovarea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Proiectul a fost implementat de Fundaţia Copiii Noștri în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil şi cu organizația elvețiană Formation des Parents-CH.

Conferința a prezentat rezultatele proiectului şi a fost un prilej de dezbatere a unor aspecte importante ale Strategiei Naționale pentru Educație Parentală (http://www.fcn.org.ro/psnep/publicatii) și ale viitorului educației parentale în România.

Prezența a peste 170 de persoane din peste 10 județe ale țării, profesioniști din domeniul educației, sănătății, asistenței sociale, jurnaliști, precum și reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, ai Ambasadelor, ai cultelor și autorităților publice, organizațiilor internaționale și ONG-urilor; este o dovadă clară că educația parentală este un subiect de interes major.

Dezbaterile conferinței au adus în lumină, atât dificultățile cu care ne confruntăm, dar mai ales soluțiile pe care le putem aplica, astfel încât Strategia Națională pentru Educație Parentală, să nu fie doar o ”hârtie”, un document fără ”viață”, o politică publică care să nu ducă la rezultate concrete.

Educația parentală nu este un subiect recent, în România se discută de mai bine de 25 de ani, iar în unele județe, ONG-urile au dezvoltat deja programe care și-au demonstrat utilitatea, unele Primării și Consilii Județene fiind foarte implicate în susținerea acestor programe. De asemenea, există multe școli, atât în București, cât și în țară, care cu sprijinul Inspectoratelor Școlare, au dezvoltat programe și acțiuni de educație parentală și de comunicare cu părinții.

Comunicat de presa

Te-ar putea interesa și...

Distribuie