logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Dreptul de a primi răspunsuri

Stiri

ESTE DREPTUL TĂU SĂ PRIMEȘTI RĂSPUNSURI !

UN NOU DEPARTAMENT AL FONPC LA DISPOZIȚIA TA!

Depunerea unei SESIZĂRI poate ajuta la rezolvarea problemelor, la oprirea abuzului și la găsirea unor soluții.

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC a înființat departamentul “SMART JUSTICE”, responsabil cu abordarea situațiilor de încălcare a drepturilor copilului în Romania.

Părinți, copii, specialiști și nu numai – puteți trimite aici SESIZĂRI ale cazurilor de violență, neglijență, abandon, exploatarea copilului, alienare parentală, iar noi vă vom acorda sprijin în cel mai rapid și eficient mod posibil.

Așadar dacă aveți nevoie de ajutorul nostru, vă rugăm să trimiteți sesizarea la adresa de email: office@fonpc.ro, iar noi vă vom răspunde într-un timp cât mai scurt.

De asemenea, vă vom ține informați cu privire la progresul acesteia și la orice acțiune întreprinsă de noi.

Vom avea în curând și o secțiune specială pe pagina de web dedicată acestui departament, unde veți avea mai multe informații legate de procedurile și formularele pe care le vom utiliza.

De ce am înființat un astfel de departament? Conform statisticilor, dacă în anul 2020 cazurile de abuz, neglijare, exploatare a copiilor erau un total 14170, în prima jumătate a anului 2021 s-au înregistrat un număr de 7611, ceea ce ne spune că nu s-a schimbat nimic, ba mai mult că numărul e în creștere. Anul trecut s-a înregistrat un număr de 75136 de copii ai căror părinți sunt plecați la munca în străinătate, iar până la jumătatea acestui an s-a mai adăugat la acest număr înca 667 de copii care au rămas în grija altor persoane. Aceste date ne arată că este nevoie să intervenim și să găsim împreună soluții.

Departamentul ”Smart Justice” este parte a proiectului “Forma schimbării” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”, derulat de Federația organizațiilor neguvernamentale pentru copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizen Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

”Lucram impreuna pentru o Europa verde, competitiva si incluziva”

Proiect: ”FORMA SCHIMBĂRII” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”

@Active Citizens Fund Romania

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Te-ar putea interesa și...

Distribuie