logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Drepturile copiilor refugiați

Stiri

Atât România cât și Ucraina sunt două state semnatare ale Convenției cu privire la Drepturile Copilului adoptată de ONU. În acest moment Ucraina este statul din care mii de copii alături de familiile lor fug din calea războiului, iar România este statul în care o mare parte dintre aceștia se refugiază, intrând până în acest moment pe teritoriul nostru un număr de PESTE 19.000 DE COPII UCRAINENI, numărul acestora fiind în creștere.

Convenția cu privire la Drepturile Copilului a fost ratificată de către România și în acest sens trebuie să depunem toate eforturile pentru ca toți copiii, inclusiv copiilor refugiați din Ucraina să le fie respectate toate drepturile.

Dați click pe articolul atașat pentru a afla mai multe despre drepturile ce le-au fost încălcate și cele pe care le au pe teritoriul tării noastre: ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR COPILULUI ÎN CADRUL RĂZBOIULUI DINTRE UCRAINA-RUSIA conform Convenției cu privire la Drepturile Copilului. https://drive.google.com/…/1_studcLVEsjfznZZ6rJ…/view…

Dacă cunoașteți un caz de copil supus unor forme de abuz sau cărora li se încalcă drepturile, vă rugăm să vă adresați departamentului ”SMART JUSTICE” care vine în sprijinul tuturor copiilor. Sesizările dumneavoastră pot ajunge la noi prin e-mail: office@fonpc.ro.

Departamentul ”Smart Justice” este parte a proiectului “Forma schimbării” Tinerii și FONPC–dialog pentru schimbare”, derulat de Federația organizațiilor neguvernamentale pentru copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizen Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

”Lucram impreuna pentru o Europa verde, competitiva si incluziva”

@Active Citizens Fund Romania

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

#FONPC #DrepturileCopilului #copii #refugiati #Ucraina #abuz #incalcaredrepturi #departamentulSmartJustice

Te-ar putea interesa și...

Distribuie