logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Primul Grup de lucru al Departamentului “Participarea copiilor și tinerilor FONPC”

Stiri

Vești bune pentru #DrepturileCopilului & #ParticipareaCopiilor!

Cu mare bucurie vă anunțăm că am dat startul primului grup de lucru al departamentului „Participarea copiilor și tinerilor FONPC“.

După cum poate știți deja, alături de publicarea strategiei UE privind drepturile copilului, au fost publicate și două versiuni adaptate copiilor. Versiunile originale ale acestor rezumate pentru copii au fost scrise în limba engleză, dar au fost traduse în toate limbile UE. În timpul procesului de dezvoltare, versiunea în limba engleză a fost “validată” de un grup de copii care vorbeau limba engleză pentru a se asigura că limba este cu adevărat accesibilă tinerilor. Comisia Europeana și-a dorit ca versiunea în limba română să fie validata de copii din România pentru a se asigura că limba a rămas prietenoasă pentru copiii și accesibilă tuturor în timpul procesului de traducere.

În acest context, 16 copii din toate mediile sociale, copii vulnerabili, copii cu dizabilități, au participat în mod voluntar la focus grupul ce a avut ca misiune revizuirea versiunii în limba română a materialelor privind drepturile copiilor, oferite de organizația #EuroChild.

Având în vedere distanțele geografice, activitatea s-a desfășurat online și a fost un real succes, copiii reușind să finalizeze misiunea în timp util. Contribuția lor la avizarea versiunilor în limba română va fi recunoscută și va fi menționată pe documente.

Eurochild este o organizație ce luptă și susține drepturile copiilor din Uniunea Europeană.

Depatamentul „Participarea copiilor și tinerilor FONPC“ a fost înființat în cadrul proiectului “Forma schimbării” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”, derulat de Federația organizațiilor neguvernamentale pentru copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizen Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

”Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Proiect: ”FORMA SCHIMBĂRII” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”

@Active Citizens Fund Romania

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#activecitizens#EEANorwayGrants

Te-ar putea interesa și...

Distribuie