logo-fonpc

Email

office@fonpc.ro

Telefon

0753 012 866 / 0753 012 896

Despre pericolul TikTok

Stiri

Expertii grupurilor de lucru FONPC îți exprimă îngrijorarea cu privire la conținutul violent de pe platforma TikTok, platformă folosită cu precădere de copii și tineri. Am aflat din diferite surse că în ultima periodă “sute de mii de videoclipuri despre invazia din Ucraina au fost încărcate pe aplicație”.

Avertizăm părinții, cadrele didactice, psihologii, persoanele care au în îngrijire minori sau lucrează cu minori/ tineri că acest tip de conținut este extrem de periculos pentru sănătatea mentală a copiilor și tinerilor. Deja avem mărturii ale unor părinți ai căror copii au căpătat un comportament anxios în ultima perioadă.

În același timp diverși jurnaliști, Organizația Word Vision România (membru FONPC) avertizează că pe TikTok circulă foarte multe materiale menite să manipuleze audiența de pe această plaftormă, țintind generația tânără.

Și înainte de războiul din Ucraina au existat întrebări legate de gradul în care aceasta protejează intimitatea minorilor însă acum s-au accentuat problemele cu care se confruntă TikTok, care are peste un miliard de utilizatori la nivel global.

Grupurile de lucru tematice fac parte din proiectul ”FORMA SCHIMBĂRII” Tinerii și FONPC-dialog pentru schimbare, derulat de Federația organizațiilor neguvernamentale pentru copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizen Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

”Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Proiect: ”FORMA SCHIMBĂRII” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare

@Active Citizens Fund Romania

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrant

Te-ar putea interesa și...

Distribuie