Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii recrutează Experți Facilitator Grup pentru Grupurile Tematice de Lucru înființate la nivelul FONPC ca urmare a derulării proiectului “Forma schimbării” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare derulat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul înființării acestor grupuri tematice de lucru (GTL) este de a îmbunătății capacitatea FONPC și a organizațiilor membre în a identifica dificultăţile cu care se confruntă ONG-urile dintr-un anumit sector de activitate şi de a întări capacitate de advocacy a Federaţiei pentru a reacționa rapid și eficient în vederea îmbunătăţirii situaţiei copiilor.
Totodată, GTL vor avea și rolul de a sprijini membrii FONPC în demersurile lor de advocacy și de învățare, fiind în permanenţă conectate la noutățile care apar pe plan internațional, european și național în aria pe care grupul de lucru o tratează.
Privitor la rolul lor, în cadrul GTL se vor constitui şi grupuri de dezbatere și de reacție, în scopul influențării politicilor publice la nivel național, european și internațional.
Privitor la rolul lor în procesul de învătătare, aceste grupuri vor crea un cadru necesar pentru schimbul de informații, diseminarea de experiențe şi bune practici în cadrul reţelei.
GTL îngrijirea și protecția copiilor (GTL1)
GTL va considera legislația, practicile și politicile din zona îngrijirii și protecției copiilor, cum ar fi: situația copiilor aflați în protecție specială și în îngrijiri alternative, dezinstituționalizarea, copiii cu dizabilitati, impactul pandemiei COVID-19 asupra copiilor educația parentala, etc.
GTL va considera legislația, practicile și politicile din domeniul serviciilor sociale, al educației, justiției și sănătate. Mai concret, GTL se va ocupa de asigurarea unor instrumente de monitorizare menite să facă serviciile oferite în aceste domenii sensibile la nevoile copiilor și la vulnerabilitatea inerentă acestora.
GTL va încuraja participarea copiilor și tinerilor la toate activitățile din cadrul proiectului și în special la adoptarea unor instrumente de monitorizare inclusive, adecvate copiilor și tinerilor și menite a promova implicarea tinerilor și a copiilor in politici publice. Va fi măsurat gradul de implicare al copiilor/tinerilor în deciziile ce se iau la toate nivelurile (local, central, public-privat).
GTL va activa în domeniul prevenției și combaterii violenței împotriva copiilor, prin identificarea celor mai predispuse domenii de violență împotriva copiilor, prin promovarea prevenției violenței împotriva copiilor și prin identificarea celor mai bune metode de combatere a violenței împotriva copiilor.
Grupurile tematice (GTL) vor putea funcționa atât prin întâlniri fizice cât și virtuale astfel încât membrii GTL să poată primi informații în același timp.
Candidații vor transmite FONPC o scrisoare de intenție și CV -ul până cel târziu la data de
18 ianuarie 2022 orele 16,00, o condiție definitorie este aceea de a avea expertiză profesională în domeniul pe care urmează să-l coordoneze.
Persoanele selectate vor fi contractate prin contracte de tip drepturi de autor și contracte de voluntariat (5 luni contractare + voluntariat pe toată perioada de implementare a proiectului) și vor fi implicate în procesele de monitorizare a respectării drepturilor copilului, implicit în consultări cu organisme publice/private.
Proiectul “FORMA SCHIMBĂRII – Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare” este derulat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea capacitații FONPC si a organizațiilor membre de a implica activ si de a încuraja participarea tinerilor la elaborarea si monitorizarea politicilor publice care privesc copiii, la dialogul cu autoritățile publice si influențarea deciziilor ce vizează drepturile copilului, ale persoanelor vulnerabile sau cu risc de marginalizare/excluziune, cu scopul de a responsabiliza autoritățile, instituțiile si factorii de decizie si de a contribui la o cultura democratica la nivel local/național.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Apart from the free survey software, we also have access to QuestionPro’s free survey templates.
We’ve found many of them useful and powerful to collect insights from various stakeholders of our organization.
We’ve run multiple surveys covering events, donor feedback, volunteer surveys – all for free.
Thank you QuestionPro!
Creat cu ❤️ de Feather
FONPC – 2021 © Toate drepturile rezervate