„Cred că i-ar motiva foarte mult pe tineri ca atunci când le spun adulților ce vor să schimbe, adulții să ia în considerare propunerile lor. Copiii ar trebui să-și vadă propunerile integrate în strategii, ar trebui să vadă schimbarea reală pe care o produc.” (beneficiar SOS Satele Copiilor)
Copiii World Vision au realizat sondaje cu privire la participarea copiilor, astfel încât să putem înțelege mai bine modul în care colegii noștri percep implicarea lor la nivel de comunitate:
Pe baza datelor și informațiilor culese am creat o lista de probleme și întrebări la care am putea să reflectăm împreună:
Lista poate continua dar ne dorim ca măcar la o parte din acestea să vedem o mișcare reală din partea autorităților locale și naționale. Copiii de azi sunt viitorul țării, iar implicarea lor în viața comunității nu poate începe mâine ci acum!
Informațiile sunt extrase din Lista de priorități a Raportului Alternativ al Copiilor. La scrierea acesteia au participat Consiliul copiilor și tinerilor FONPC, World Vision România, SOS Satele Copiilor România, Bună Ziua Copii România, SCOP Timișoara și Consiliul Tinerilor Instituționalizați.
”Lucrăm împreuna pentru o Europă verde, competitivă si incluziva”
Proiect: ”FORMA SCHIMBĂRII” Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”
@Active Citizens Fund Romania
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants
Proiectul “FORMA SCHIMBĂRII – Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare” este derulat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea capacitații FONPC si a organizațiilor membre de a implica activ si de a încuraja participarea tinerilor la elaborarea si monitorizarea politicilor publice care privesc copiii, la dialogul cu autoritățile publice si influențarea deciziilor ce vizează drepturile copilului, ale persoanelor vulnerabile sau cu risc de marginalizare/excluziune, cu scopul de a responsabiliza autoritățile, instituțiile si factorii de decizie si de a contribui la o cultura democratica la nivel local/național.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Apart from the free survey software, we also have access to QuestionPro’s free survey templates.
We’ve found many of them useful and powerful to collect insights from various stakeholders of our organization.
We’ve run multiple surveys covering events, donor feedback, volunteer surveys – all for free.
Thank you QuestionPro!
Creat cu ❤️ de Feather
FONPC – 2021 © Toate drepturile rezervate